In november 2006 verwierf het Rijksarchief een aantal perkamenten en papieren kopieën met akten over familiebezittingen in verschillende dorpen in de buurt van Ciney. Naast Ciney zelf gaat het over Sovet, Biron, Halloy, Braibant en Achêne. Een aantal akten hebben betrekking op bezittingen gelegen in de wijk Outremeuse te Luik. De inventaris kan geraadpleegd worden in de leeszaal en zal in 2015 gepubliceerd worden.
Op 28 november 2014 stelde het Rijksarchief te Hasselt aan pers en publiek drie inventarissen voor van de archieven van de controlekantoren van het kadaster in Bilzen, Borgloon en Tongeren.
Met het faillissement, in november 1994, van de Boelwerf in Temse kwam definitief een einde aan de ooit zo welvarende Belgische scheepsbouwnijverheid. Twintig jaar na datum werd over de Boelwerf een publicatie uitgebracht met 170 archieffoto’s. Gezien het succes krijgt dit werk in december 2014 een heruitgave.
De inventaris van het archief van het Rekenhof uit de periode 1830-1939 is gepubliceerd: een mastodontbestand goed voor 340 strekkende meter, 10.800 inventarisnummers en ca. 13.000 etiketten!
In 1950 besloot de familie de Merode 750 meter familiearchief in bewaring te geven aan het Algemeen Rijksarchief en zo beschikbaar te stellen voor historisch onderzoek. Decennia van inventarisatie later, werd op 23 oktober 2014 in het Algemeen Rijksarchief een archiefgids over het Merode-archief en een eerste analytische inventaris voorgesteld.
Op algemeen verzoek heeft het Rijksarchief in augustus 2014 een herziene en aangevulde versie van de Richtlijnen voor de inhoud en vormgeving van een archiefinventaris gepubliceerd.
Het Algemeen Rijksarchief en het Observatoire des Politiques culturelles de la Fédération Wallonie-Bruxelles hebben in 2014 samen een inventaris opgemaakt van het archief van de besturen belast met het beheer van Franstalige culturele aangelegenheden (na 1945).
Vanaf 1945 ijverde de Belgische regering voor een nauwer toezicht op de kunsthandel. Daartoe werden controles verricht op de import, circulatie en export van schilderijen, beeldhouwwerken, tapijten, geelkoperwerk en meubelen, daterend van voor 1801. Deze taak werd toevertrouwd aan een speciaal opgerichte Dienst voor Controle van de Uitvoer en Circulatie van Kunstwerken. De archieven van deze dienst, bewaard in het Algemeen Rijksarchief, zijn geïnventariseerd.
In september 2014 werd tijdens een studiedag in het Archief van de stad Brussel een repertorium van laatmiddeleeuwse Brusselse cijnsregisters voorgesteld, een publicatie van het Algemeen Rijksarchief.