Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Te koop in het Rijksarchief

Kleine letters  Normale letters  Grote letters

Elk jaar publiceert het Rijksarchief meer dan honderd werken die jou op weg helpen bij je onderzoek in de archieven: archiefgidsen, inventarissen, studies over geschiedenis en archivistiek, zoekwijzers, enz. Via de nieuwsberichten op deze website, via de nieuwsbrief of via Facebook blijf je op de hoogte van nieuwe publicaties!

Sommige publicaties zijn in papieren vorm te koop. Heel wat publicaties zijn daarnaast gratis beschikbaar via onze webshop, via onze online zoekomgeving of kunnen vrij worden geraadpleegd in de leeszaal.

  1. Webshop van het Rijksarchief 
  2. Archiefwinkel (voor onbepaalde tijd gesloten)
  3. Externe webwinkels
  4. Zuurvrije archiefomslagen en -dozen

Webshop van het Rijksarchief 

Je kan alle publicaties van het Rijksarchief opzoeken in onze webshop. Een deel van de inventarissen die door het Rijksarchief zijn gepubliceerd, kan je gratis downloaden. Dit zijn over het algemeen de meest recente inventarissen.

Klik in de webshop op "Publicaties". Vervolgens zoek je de publicatie op publicatienummer (als je bijvoorbeeld publicatie nr. 5363 wilt raadplegen, voer je de nummers 5362 en 5364 in), titel of auteur. Nadat je op "Publicaties zoeken" hebt geklikt, vul je jouw e-mailadres in. Je ontvangt een link in jouw mailbox waarmee je de gewenste inventaris in pdf-formaat kan downloaden.  

Wil je liever een gedrukte versie? Stuur dan een mailtje naar publicat@arch.be.

Archiefwinkel

De archiefwinkel in het Algemeen Rijksarchief is voor onbepaalde tijd gesloten. Het is mogelijk een afspraak te maken of een bestelling te plaatsen via pubicat@arch.be.

Externe webwinkels

Bepaalde publicaties bieden we aan via de volgende externe webwinkels:

Zuurvrije archiefomslagen en -dozen

Voor de aankoop van zuurvrije archiefomslagen en -dozen kan je contact opnemen met het economaat van het Rijksarchief via economat@arch.be of 02 548 38 14.

Update pagina: 26 februari 2024

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement