Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Zoeken naar personen

Kleine letters  Normale letters  Grote letters

Ben je op zoek naar informatie over jouw voorouders? Neem dan eens een kijkje in onze zoekrobot Zoeken naar personen, een handig hulpmiddel bij genealogisch onderzoek.

De databank achter de zoekrobot Zoeken naar personen wordt gevoed door talrijke vrijwilligers, die geboorte-, doop-, huwelijks- en overlijdensakten op systematische wijze analyseren en beschrijven. In de eerste plaats worden namen genoteerd, maar voor zover beschikbaar ook andere gegevens zoals geboortedatum, geboorteplaats, ... De databank geeft toegang tot deze gegevens, maar – op enkele uitzonderingen na – niet tot de akten zelf.

De databank Zoeken naar personen bevat meer dan 41 miljoen namen. Regelmatig worden updates uitgevoerd, die je kan opvolgen via de Historiek-pagina van de zoekrobot. Het aanbod breidt dus beetje bij beetje uit.

Hoe ga je te werk?

Wil je van start gaan met genealogische opzoekingen in de zoekrobot Zoeken naar personen? Lees eerst de handleiding, neem een kijkje bij de veelgestelde vragen of bekijk het instructiefilmpje over de zoekrobotten van het Rijksarchief.

Aan de slag!

Naast de genealogische gegevens die uit parochieregisters en registers van de burgerlijke stand werden gehaald, vind je via de zoekrobot Zoeken naar personen nog aanvullende informatie afkomstig uit zeer diverse aktetypes.

Via dit overzicht van lopende en afgesloten projecten krijg je een idee van de rijkdom aan aktetypes en de info die ze bevatten!

Algemeen Rijksarchief

Algemeen Rijksarchief 2 - depot Joseph Cuvelier

Rijksarchief te Brussel

Rijksarchief te Antwerpen-Beveren

Rijksarchief te Brugge

Rijksarchief te Gent

Rijksarchief te Hasselt

Rijksarchief te Kortrijk

Rijksarchief te Leuven

Rijksarchief te Aarlen

Rijksarchief te Bergen

Rijksarchief te Doornik

Rijksarchief te Eupen

Rijksarchief te Louvain-la-Neuve

Rijksarchief te Luik

Rijksarchief te Namen

Meer akten...

Blijf op de hoogte van updates en nieuwe projecten via de Historiek-pagina van de zoekrobot.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement