Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Leerkracht

Kleine letters  Normale letters  Grote letters

U bent leerkracht en wil informatie over het Rijksarchief of over een bepaald archief(document) uit onze collecties verwerken in een lessenreeks? Neem een kijkje op onze websites www.arch.be en http://search.arch.be en volg ons op Facebook! We posten via deze kanalen zeer regelmatig nieuwsberichten over archieven die verband houden met de actualiteit en plaatsen er minder bekende historische bronnen in de kijker.

Historische thema’s

We werken momenteel aan de uitbouw van de rubriek ‘Historische thema’s’. Binnenkort vindt u hier een overzicht van archieven uit de collecties van het Rijksarchief die verband houden met de leerprogramma’s geschiedenis. Zo helpen we u om uw lessen te staven met origineel bronnenmateriaal. In deze rubriek zullen regelmatig aanvullingen en updates worden geplaatst, dus neem regelmatig een kijkje!

Archieven online

Originelen raadplegen of een reproductie bestellen

U kan natuurlijk ook in een van onze leeszalen een akte of ander archiefstuk raadplegen of ons om een reproductie ervan vragen. Reproducties van kaarten en plattegronden vraagt u aan bij het rijksarchief dat het originele document bewaart, via de contactpagina.

Rondleidingen

Wil u met uw leerlingen of studenten wel eens een Rijksarchief van dichtbij zien? Vraag een rondleiding aan!

Studiedagen

Wil u als leerkracht Geschiedenis op de hoogte blijven van de studiedagen die doorgaan op het Rijksarchief? Geef uw contactgegevens door via communicat@arch.be.

Meer info?

U kan altijd een Rijksarchief in uw buurt contacteren voor meer informatie!

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement