Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Het internationaal Euroseal-colloquium: een terugblik

Texte petit  Texte normal  Texte grand
12/06/2022 - Onderzoek - Evenementen - Algemeen Rijksarchief

Op 19 en 20 mei 2022 vond in het Algemeen Rijksarchief het internationaal Euroseal-colloquium plaats: het orgelpunt van een internationaal netwerkproject dat door Belspo, het federaal wetenschapsbeleid, werd gefinancierd. Het doel? De banden tussen Europese sigillografen aanhalen. 

Het project onder leiding van Marc Libert (Algemeen Rijksarchief), Rosário Morujao (Universiteit van Coimbra) en Laurent Hablot (EPHE, Parijs) zou in december 2020 aflopen, maar Covid-19 zorgde tweemaal voor een verschuiving van de oorspronkelijke termijn. 

De drie initiatiefnemers vormden samen met John Mc Ewan (Saint Louis University, Missouri) het wetenschappelijk comité van deze internationale conferentie, waaraan 22 sprekers uit 10 landen deelnamen, die 15 papers in het Frans en het Engels presenteerden. 

Deze twee dagen van rijke en gevarieerde uitwisselingen vormden vanuit technisch oogpunt een primeur voor het Rijksarchief. Voor het eerst werd een colloquium hybride georganiseerd. Van de 56 deelnemers namen er 13 vanop afstand deel, online dus. 

De acta van het colloquium zullen uiterlijk in de eerste helft van 2023 worden gepubliceerd.

 

   

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement