Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

CNN draait reportage in het Rijksarchief te Luik

Texte petit  Texte normal  Texte grand
18/11/2014 - Divers - Rijksarchief te Luik

Op 24 juli ll. deed een ploeg van televisiezender CNN het Rijksarchief te Luik aan om op zoek te gaan naar gegevens over de voorouders van de Amerikaanse journaliste Kate Bolduan.

Kate Bolduan is het nieuwsanker van de ochtenduitzending New Day en interviewde o.m. president Obama (juni 2014).

Met hulp van de Belgische genealoog Alain van Wayenbergh kon Kate Bolduan haar Luikse roots terugvinden in de registers van de burgerlijke stand en de parochieregisters die bewaard worden in het Rijksarchief te Luik. Haar voorouders woonden namelijk in Chênée, Grivegnée en Xhendremael.

Léon Emile Rousselle (1885-1947), de betovergrootvader van Kate Bolduan, nam in februari 1912 de boot om België te verlaten. Haar betovergrootmoeder Louise Labhaye (1889-1925), die twee maanden zwanger was, volgde hem twee maanden later met hun kind van twee jaar. Het schip waarmee ze reisde is zowaar nog de drenkelingen van de Titanic te hulp gevaren!

De reportage werd in oktober uitgezonden in Roots, een nieuw programma over genealogie dat al aan 13 Amerikaanse personaliteiten hulp bood om hun voorouders ergens ter wereld terug te vinden.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement