Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Gids Huizengeschiedenis Kortrijk

Texte petit  Texte normal  Texte grand
30/08/2019 - Onderzoek - Publicaties - Rijksarchief te Kortrijk

Achter elke deur schuilt een verhaal, en dat geldt ook voor jouw woning! Wie woonde vroeger op jouw vertrouwde plekje? En was jouw huis vroeger een thuis voor kleermakers, of was het misschien een bakkerij? Emma D’haene heeft, in samenwerking met de stad Kortrijk en het Rijksarchief te Kortrijk, een gids geschreven waarmee je zélf de geschiedenis van je huis kan achterhalen. Het werk moet je nog altijd zelf doen, maar de (sluip)wegen die je kan volgen, worden in deze gids helder en efficiënt aangewezen.

Het historische centrum van Kortrijk telt talrijke historische panden. Deze huizen zijn soms eeuwenoud, maar wie er woonde, waarvoor ze gebruikt werden of hoe ze in de loop der tijd verbouwd werden, is vaak niet bekend.

Elke gevel vertelt een verhaal. En wie dat wil achterhalen, kan nu gebruik maken van de gids voor huizengeschiedenis, een initiatief van het Rijksarchief te Kortrijk, in samenwerking met de stad Kortrijk.

In de handleiding krijg je handige tips over hoe je zelf met archieven aan de slag kan gaan en de verrassende geschiedenis van een woning kan achterhalen.

Praktisch

Auteur Emma D’haene stelde de gids voor huizengeschiedenis voor aan de pers op donderdag 5 september 2019. Vanaf 6 september 2019 kan je de gids voor huizengeschiedenis voor € 5,00 verkrijgen in het Rijksarchief te Kortrijk, in het Erfgoeddepot Trezoor (Vier Linden 1, 8500 Kortrijk) en de Kortrijkse dienst voor toerisme (Begijnhofpark).

Wil je de gids gratis raadplegen online? Klik dan hier.

Meer info? Contacteer het Rijksarchief te Kortrijk.

 

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement