Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Henri Vernes wordt 100!

Texte petit  Texte normal  Texte grand
27/09/2018 - Evenementen - Rijksarchief te Doornik

In 2011 schonk Henri Vernes, pseudoniem van Charles Dewisme, zijn literair archief aan het Rijksarchief te Doornik. Op 16 oktober 2018 wordt de geestelijke vader van Bob Morane, geboren in Ath, 100 jaar! Voor die gelegenheid wordt in samenwerking met het Rijksarchief te Doornik een permanente tentoonstelling opgezet in het Musée de Folklore et des Imaginaires van Doornik.

In het Musée de Folklore et des Imaginaires in Doornik krijgt de schrijver alvast een ruimte die speciaal aan hem wordt gewijd. 

Het Rijksarchief te Doornik leent aan de tentoonstelling het originele machinegetypte en door de auteur geannoteerde exemplaar van het boek “De helse vallei”. Op de tentoonstelling zullen ook exemplaren liggen van de avonturen van Bob Morane in het Frans, Nederlands, Tsjechisch, Fins, Turks, enz.  

De tentoonstelling gaat open op dinsdag 16 oktober om 18.00u en kan daarna permanent bezocht worden tijdens de openingsuren van het museum .

Henri Vernes creëerde in 1953 het personage Bob Morane, dat in  de jaren 1980 een nieuwe jeugd beleefde door het succes van de hit L’aventurier van de Franse rockgroep Indochine. Zelf bleef Henri Vernes erg gehecht aan zijn Doornikse wortels, maar Bob Morane beleefde in meer dan 200 boeken avonturen overal ter wereld.  

Bekijk hier het volledige programma van de events rond 100 jaar Henri Vernes!

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement