Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Publiceren over de Eerste of de Tweede Wereldoorlog? Ga in zee met het Rijksarchief!

Texte petit  Texte normal  Texte grand
24/08/2018 - Publicaties - Algemeen Rijksarchief

De Studies over de Eerste Wereldoorlog zijn een vaste waarde in het aanbod van het Rijksarchief en nu is ook de eerste titel verschenen in de reeks Studies over de Tweede Wereldoorlog. Beide reeksen nemen zowel de nationale als de regionale en lokale geschiedenis in beschouwing, en bieden ook plaats aan bronnenuitgaven. Heb je een manuscript dat je graag gepubliceerd zou zien? Schreef je net een masterthesis over een van beide oorlogsperiodes? Of heb je als heemkundige een massa informatie vergaard die je graag wil delen? Laat het ons weten.

Voorgelegde manuscripten worden geselecteerd en beoordeeld door een wetenschappelijk comité van specialisten, waaronder historici van het CegeSoma.

De publicaties zijn verkrijgbaar bij de diensten van het Rijksarchief, maar ze kunnen ook op bestelling worden verstuurd via publicat@arch.be. Bestellen kan eveneens via de webwinkels Amazon.fr en Bol.com.

Heb je ergens in een schuif nog een manuscript liggen of denk je eraan een boek te schrijven over deze onderwerpen? Ben je pas afgestudeerd als geschiedkundige en heb je een masterthesis geschreven over een van beide oorlogsperiodes? Of heb je als heemkundige een massa informatie vergaard die je graag wil delen? Stuur je manuscript (bij voorkeur in Word) of een omschrijving van je ideeën voor een publicatie per e-mail naar de verantwoordelijke van de uitgeverij van het Rijksarchief, Sébastien Dubois.

Studies over de Tweede Wereldoorlog

Met de publicatie van Bernard Wilkin over Armand Ghiot, krijgsgevangene in Stalag IIB, werd het startschot gegeven van de reeks Studies over de Tweede Wereldoorlog. In september 1939 neemt Armand Ghiot dienst in het Belgisch leger. Hij wordt – zonder ook maar een schot gelost te hebben – krijgsgevangen genomen en zal de hele Tweede Wereldoorlog doorbrengen in Duitse kampen. Tijdens zijn gevangenschap schrijft hij meer dan 150 brieven aan zijn familie. De brieven werden gepubliceerd door het Rijksarchief. Ze vormen een zeldzame getuigenis over de oorlog en zijn aangevuld met foto’s van de jonge krijgsgevangene en een verhaal dat werd geschreven na het conflict. Lees meer


Studies over de Eerste Wereldoorlog

In onze ebookshop wordt naar aanleiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog de reeks Studies over de Eerste Wereldoorlog, die van start ging in 2001, aan gereduceerd tarief aangeboden in pdf-vorm. The War Diary of Constance Graeffe, uitgegeven door Sophie de Schaepdrijver, en een herwerkte uitgave van het Archievenoverzicht betreffende de Eerste Wereldoorlog in België zijn bovendien te koop als ebook. Bezoek de ebookshop van het Rijksarchief.

Wil je liever een papieren exemplaar? Neem dan een kijkje in onze webshop en plaats je bestelling via publicat@arch.be.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement