Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Eerste update genealogische website is een feit

Texte petit  Texte normal  Texte grand
31/08/2023 - Algemeen Rijksarchief

Half augustus kreeg onze nieuwe genealogische website een eerste update. Er werden nieuwe beelden opgeladen en heel wat beschrijvingen werden verbeterd. De volgende stappen? Meerdere updates per jaar, op regelmatige basis, en de lancering van de nieuwe zoekomgeving 'Zoeken naar personen'!

Begin dit jaar, op 17 januari om 13u07 om exact te zijn, werd onze nieuwe genealogische website boven de doopvont gehouden. De eerste mijlpaal volgde zes maanden na de geboorte: de oude toegangen werden ten grave gedragen. Op 18 augustus tekenden we een volgende stap op in het korte leven van de website: de eerste update! Er werden nieuwe beelden opgeladen en heel wat beschrijvingen werden verbeterd. Daarnaast werd het, op vraag van vele gebruikers, opnieuw mogelijk om opzoekingen te doen per provincie. De bedoeling is om de website vanaf nu op regelmatige basis, om de drie à vier maanden, te actualiseren.

Nieuwe zoekomgeving ‘Zoeken naar personen’ in aantocht

Nu de genealogische website op volle toeren draait, is het tijd om ook de nieuwe zoekomgeving ‘Zoeken naar personen’ te lanceren. Binnen enkele weken is het zover!

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement