Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

In memoriam Clément Verdoy (1943-2020)

Texte petit  Texte normal  Texte grand
13/07/2020 - Divers - Rijksarchief te Brussel

Clément Verdoy, één van de trouwste vrijwilligers van het Rijksarchief te Brussel, is op 8 juli 2020 overleden. Clément was een gepassioneerde genealoog, die zijn genealogische kennis gul deelde met anderen. Het Rijksarchief was en is Clément bijzonder erkentelijk voor zijn jarenlange onvoorwaardelijke vrijwilligersinzet.

Samen met Roger Sulon was Clément de bezieler van het project om de parochieregisters en de Burgerlijke Stand van Brussel te ontsluiten. In onze zoekrobot Zoeken naar personen staan vandaag 857.458 akten die door Clément, Roger en andere Brusselse vrijwilligers de voorbije 15 jaar werden ingevoerd. Hij werd de contactpersoon voor Brussel van het project Demogen, waarin de huwelijksakten voor de Brusselse gemeenten en Vlaams-Brabant volledig werden ontsloten, van de Franse tijd tot 1910, wat gegevens over 6.205.998 personen opleverde! Eind mei 2020 stuurde hij nog zijn laatste bestand door voor publicatie op Zoeken naar personen: de geboorten in Sint-Joost-ten-Node voor de periode 1891-1900.

In de loop der jaren deed Clément bovendien duizenden genealogische opzoekingen voor klanten van het Rijksarchief en stond hij honderden beginnende genealogen bij in de leeszaal. Clément was een echte Brusseleir, die altijd zorgde voor de goede sfeer en steeds in was voor een grapje. We zullen hem missen… We bieden zijn familie ons diepste medeleven aan.

De projecten en activiteiten van Clément in woord en beeld

 

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement