Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Rijksarchief te Brussel heropent op 1 september 2017 in Vorst!

Texte petit  Texte normal  Texte grand
01/09/2017 - Onze gebouwen en leeszalen - Rijksarchief te Brussel

Het Rijksarchief te Brussel is verhuisd naar een groter en moderner gebouw. Op 1 september openen de deuren van de nieuwe locatie in Vorst en verandert de naam in kortweg ‘Rijksarchief te Brussel’. Het nieuwe adres? Luttrebruglaan 74, 1190 Vorst. Wees welkom!

In een eerste fase is de leeszaal drie dagen per week open, op dinsdag, woensdag en donderdag. Omdat 1 september 2017 op een vrijdag valt, is het Rijksarchief te Brussel uitzonderlijk wél open op vrijdag 1 september. Opgelet: de leeszaal bevindt zich op de derde verdieping van het gebouw en de veiligheidsmaatregelen zijn strenger dan voorheen:

  • Bel aan en meld je aan bij het onthaal (Luttrebruglaan 74, 1190 Vorst).
  • Aan het onthaal op het gelijkvloers krijg je na je inschrijving in het register een bezoekersbadge, in ruil voor een persoonlijk document.
  • Je gaat door de draaideurtjes, met de badge, en neemt de lift tot de derde verdieping. Daar neem je de deur links van de lift. Je komt in een gang die uitgeeft op een deur, te openen met de bezoekersbadge. Vervolgens kom je in een tweede gang die uitgeeft op de leeszaal.

Als lezer heb je toegang tot de leeszaal op de derde verdieping en het sanitair op de vierde verdieping. Er is geen toegang tot het gelijkvloers, de eerste en tweede verdieping en de magazijnen op de vierde verdieping.

Op het einde van de dag geef je de bezoekersbadge terug af aan het onthaal op het gelijkvloers.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement