Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

1.233 nieuwe tekeningen, aquarellen en karikaturen over WOI online

Texte petit  Texte normal  Texte grand
17/07/2017 - Digitalisering - Algemeen Rijksarchief

Op een jaar tijd zette het Rijksarchief meer dan 6.000 foto’s over de Eerste Wereldoorlog en een duizendtal geïllustreerde affiches uit de oorlogsperiode (en van net daarna) online. En de raadpleegbaarheid van het beeldmateriaal over ‘14-‘18, bewaard in het Algemeen Rijksarchief, blijft crescendo gaan. Aan onze zoekrobot zijn nu ook 1.233 tekeningen, aquarellen en karikaturen toegevoegd.

Inventaris

Je kan de inventaris gratis downloaden. Klik hiervoor op de titel. In papieren vorm is de inventaris te koop in de archiefwinkel van het Algemeen Rijksarchief. Bestellen kan via publicat@arch.be.

Online raadpleging na registratie

In de leeszalen van het Rijksarchief krijg je onmiddellijk toegang tot de gedigitaliseerde documenten. Indien je de gedigitaliseerde documenten online wil raadplegen, heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Je kan een login en wachtwoord aanmaken door te klikken op 'registreer'. Je vult je naam, gebruikersnaam, e-mailadres en een wachtwoord in. Vervolgens krijg je een e-mail toegestuurd. Via de link in deze e-mail kan je jouw login en paswoord activeren.

Reproducties

Je wil een reproductie bestellen, voor eigen gebruik of voor publicatie? Raadpleeg hier de tarieven en stuur ons een mailtje.

Meer online toegangen tot de Iconografische Collectie Eerste Wereldoorlog

Let op: online raadpleging is enkel mogelijk na registratie.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement