Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Een ongewone kijk op Henegouwse architectuur

Texte petit  Texte normal  Texte grand
07/07/2015 - Publicaties - Rijksarchief te Bergen

De publicatie 'Guide d'architecture moderne et contemporaine. Mons et Coeur du Hainaut' biedt aan de hand van 300 projecten een ongewone kijk op de architectuur in Henegouwen. Het Rijksarchief is co-uitgever van het boek.

De taken van het Rijksarchief zijn divers en de partnerschappen die daaruit voortvloeien evenzeer. De medewerking aan de publicatie Guide d'architecture moderne et contemporaine. Mons et Coeur du Hainaut is daar een mooie illustratie van.

Deze gids over moderne en hedendaagse architectuur nodigt u uit om op een ongewone manier naar bouwkunde te kijken. Daartoe werden 300 bouwprojecten uitgekozen die uitvoerig worden geïllustreerd met kaarten, plannen, foto’s en commentaren van meer dan 40 auteurs. De projecten weerspiegelen de manier waarop architecten uit verschillende periodes – van de Art Nouveau tot op vandaag – invulling gaven aan hun idee van “moderniteit. Het gaat zowel om bescheiden als grootschalige projecten, om privéopdrachten en overheidsgebouwen. Ook het huidige gebouw van het Rijksarchief te Bergen komt in het boek aan bod.

De geselecteerde bouwprojecten beslaan 25 gemeenten: Anderlues, Binche, Boussu, Braine-le-Comte, Chapelle-lez-Herlaimont, Colfontaine, Dour, Écaussines, Estinnes, Frameries, Hensies, Honnelles, Jurbise, La Louvière, Lens, Le Roeulx, Manage, Bergen, Morlanwelz, Quaregnon, Quévy, Quiévrain, Saint-Ghislain, Seneffe en Zinnik.

De gids is een publicatie van de cel Architectuur van de Federatie Wallonië-Brussel en uitgeverij Mardaga en werd in samenwerking met het Rijksarchief gerealiseerd naar aanleiding van Mons 2015, culturele hoofdstad van Europa.

U wil een voorsmaakje? Blader hier door enkele pagina’s van de gids.

Bestelgegevens

Guide d'architecture moderne et contemporaine. Mons et Coeur du Hainaut

 
De gedrukte versie is te koop in de betere boekhandel. Meer info
     ISBN 9782804702427, € 35,00.

  De digitale versie bestellen? Meer info
   
ISBN 9782804703011, € 24,99.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement