Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Hoe reconstrueer je de geschiedenis van je huis?

Volg een workshop in het Rijksarchief te Bergen - VOLZET!

Texte petit  Texte normal  Texte grand
06/10/2018Rijksarchief te Bergen: Avenue des Bassins 66, 7000 BergenTarieven: Gratis toegangContact : archives.mons@arch.be - 065 400 460

Wil je leren hoe je de geschiedenis van je huis of van ander privévastgoed achterhaalt? Het Rijksarchief te Bergen organiseert op zaterdag 6 oktober 2018 om 13.30u de workshop 'Hoe reconstrueer je de geschiedenis van je huis? Onderzoekspistes voor vastgoedgenealogie'. Snel inschrijven is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt.

Ontdek hoe je inlichtingen kan terugvinden in notarisakten, in archief van de Patrimoniumdocumentatie (Registratie, Hypotheek en Kadaster), in kaarten en plattegronden, in oorlogsschadedossiers , enz.

Opgelet: de workshop is VOLZET en de inschrijvingen zijn afgesloten!

Deelname aan de workshop is gratis, maar je dient wel vooraf in te schrijven. Stuur een mailtje naar archives.mons@arch.be of bevestig je deelname telefonisch via 065 40 04 60. Er kunnen maximum 20 geïnteresseerden deelnemen.

De workshop wordt georganiseerd in het verlengde van de tentoonstelling Ieder huis heeft zijn geschiedenis, die van 26 april tot 17 juni 2018 door het Rijksarchief wordt georganiseerd in de Bélian-zaal te Bergen.

Locatie

Het Rijksarchief te Bergen ligt aan de avenue des Bassins nr. 66, in de kelderverdieping van Lotto Mons Expo, op de site Grands Prés, ongeveer tien minuten wandelen van het station (plan).

Leestips

Te downloaden
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement