Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

6e genealogische beurs “Tournai vers nos ancêtres”

Thema: voorouders en binnenscheepvaart

Texte petit  Texte normal  Texte grand
Van 25/02/2017 tot 26/02/2017Lakenhallen – Grote Markt van Doornik Tarieven: Gratis toegangContact : archives.tournai@arch.be - 069 22 53 76

Op zaterdag 25 en zondag 26 februari 2017 (10.00 u – 18.00 u) organiseren de Vriendenkring van Doornik, het Rijksarchief te Doornik en de afdeling Doornik van de Genealogische vereniging van Henegouwen de 6e editie van het genealogisch treffen “Tournai vers nos ancêtres”.

Het evenement biedt genealogische en heemkundige verenigingen en vennootschappen de mogelijkheid om hun knowhow en recente publicaties en onderzoeksactiviteiten kenbaar te maken.  

De beurs staat open voor iedereen: beginners zullen praktische tips krijgen om aan hun stamboom te beginnen, terwijl de meer doorgewinterde genealogen er gerichte vragen kunnen stellen om hun lopend onderzoek een duwtje in de rug te geven.

De genealogiebeurs staat dit jaar in het teken van “steden langs bevaarbare waterwegen” en zal focussen op onderzoek naar voorouders die werkzaam waren als binnenschippers, bootslui, sluis- en brugwachters, enz.

Het centraal thema van de beurs wordt omkaderd door een tentoonstelling over de binnenwateren van Henegouwen, een organisatie van de vereniging Hannonia.

Op het programma staat ook een lezing over het leven van de binnenschippers aan de Franse grens.  

Gratis inkom.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement