Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Rijksarchief te Eupen neemt deel aan genealogiedag

Texte petit  Texte normal  Texte grand
05/11/2017Hotel Tychon, Aachener Straße 30, 4731 Eynatten Openingsuren:

Van 10u00 tot 16u30.

Tarieven: Gratis toegangContact : staatsarchiv.eupen@arch.be - +32 (0)87 55 43 77

Het Rijksarchief te Eupen is op zaterdag 5 november 2017 van 10u00 tot 16u30 met een grote stand aanwezig op een genealogiedag in Eynatten. De collega’s van Eupen zullen er vragen van bezoekers beantwoorden, zoals: Welke originele documenten zitten in het archief? Welke stukken zijn online raadpleegbaar via de website van het Rijksarchief? Welke zoekinstrumenten heb ik ter beschikking? Kan ik alle documenten raadplegen? Wat zijn de regels i.v.m. gegevensbescherming?  

Het Rijksarchief wil in de eerste plaats laten zien hoe een stamboom kan worden aangevuld met behulp van heemkundige informatie en gegevens over het leven van onze voorouders. Het Rijksarchief beschikt namelijk over bronnen met persoonlijke informatie die de gegevens uit de parochieregisters en de registers van de burgerlijke stand kan vervolledigen. Denken we bijvoorbeeld aan de bijlagen bij huwelijksakten, gerechtsdossiers en notarisakten, kadaster en landboeken, schooldocumenten, kerkelijke stukken, bevolkingslijsten, migratiedossiers, adresboeken, gemeente- en arrondissementsdossiers, fotoarchief, kaarten en plattegronden, overlijdensberichten, plaatselijke kranten, enz.  

Een PowerPointpresentatie rond “Genealogie. Een duik in het archief dat wordt bewaard in het Rijksarchief te Eupen” laat de bezoeker kennismaken met al deze bronnen, aan de hand van concrete voorbeelden i.v.m. Eynatten.

Om 11u00 en om 14u00 worden lezingen gehouden waarin “tips en tricks” worden aangereikt aan al wie voor het eerst wil beginnen met stamboomonderzoek.

Lees meer

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement