Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Derde Collection Day in het Rijksarchief te Eupen

Texte petit  Texte normal  Texte grand
30/03/2019Rijksarchief te Eupen: Kaperberg 2-4, 4700 EupenOpeningsuren:

Tussen 9.00u en 12.00u.

Tarieven: Gratis toegangContact : staatsarchiv.eupen@arch.be - +32 (0)87 55 43 77

Voor het derde jaar op rij organiseert het Rijksarchief te Eupen een Collection Day. Heb je nog oude kranten, foto’s, brieven of andere documenten uit de regio Eupen met historische waarde en wil je die schenken of ter beschikking stellen van geschiedkundigen, onderzoekers, studenten, enz. zodat ze bewaard blijven voor toekomstig historisch of genealogisch onderzoek? Afspraak nu zaterdag 30 maart 2019 tussen 9.00u en 12.00u in het Rijksarchief te Eupen!

De archiefinzameling die het Rijksarchief te Eupen organiseert, in samenwerking met het centrum voor heemkunde ZVS, biedt de gelegenheid om je historische documenten op lange termijn te laten bewaren zodat iedereen, ook latere generaties, ze kan raadplegen en gebruiken voor onderzoek.

Het staat je vrij om de documenten te schenken, ze op lange termijn beschikbaar te stellen (en ze op eender welk moment terug op te halen) of ze eenvoudigweg uit te lenen aan het Rijksarchief voor de tijd die nodig is om ze op een professionele manier te digitaliseren: ook zo kan het grote publiek ze leren kennen en bestuderen.  

Afspraak nu zaterdag 30 maart 2019 tussen 9.00u en 12.00u in het Rijksarchief te Eupen. Experten ter plaatse zullen je wegwijs maken en al je vragen beantwoorden. Je kan ons in dit verband uiteraard op gelijk welk ander moment ook nog contacteren.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement