Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

“Collection day” in Eupen en St. Vith

Waar kan ik naartoe met mijn oude prenten, brieven of andere documenten?

Texte petit  Texte normal  Texte grand
25/03/2017Rijksarchief te Eupen: Kaperberg 2-4, 4700 EupenTarieven: Gratis toegangContact : staatsarchiv.eupen@arch.be - +32 (0)87 55 43 77

Liggen bij u thuis nog oude brieven, documenten, dagboeken, schoolboeken en -schriften, foto’s, enz. waar niemand uit de familie nog naar kijkt? Of misschien interesseren ze u wel, maar heeft u er gewoon geen plaats voor? Weet dat deze documenten zeer grote historische waarde kunnen hebben! Daarom organiseren het Rijksarchief te Eupen, het centrum voor regionale geschiedenis en de geschiedkundige vereniging ZVS op 25 maart 2017 een “inzameldag”, zoals vele Europese archiefdiensten plegen te doen. Een ideale gelegenheid om uw historisch erfgoed in veiligheid te brengen en op lange termijn beschikbaar te stellen. U kan de documenten schenken, ze voor een lange periode beschikbaar stellen (en ze op elk ogenblik terug opvragen) of ze aan het Rijksarchief uitlenen voor de tijd die nodig is om ze in te scannen, zodat het grote publiek er kennis kan van nemen. De keuze is volledig aan u. Bij het Rijksarchief worden uw documenten in ieder geval op lange termijn correct bewaard, zodat ze door u en alle geschiedenisliefhebbers kunnen worden ingekeken.

Indien u historische documenten ter beschikking wil stellen, bent u welkom op zaterdag 25 maart 2017 (9.00 u - 12.00 u) in het Rijksarchief te Eupen, Kaperberg 2 of in het ZVS-Museum, Schwarzer Weg te Sankt Vith. Experten zullen er u wegwijs maken en op uw vragen antwoorden.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement