Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Het fotodagboek van

Kleine letters  Normale letters  Grote letters

Onze maandelijkse fotorubriek biedt een concreet beeld van waar de medewerkers van het Rijksarchief precies meer bezig zijn, waarom en voor wie ze het doen. Behoudsmedewerkers, archivarissen, leeszaalmedewerkers, chauffeurs, doctorandi, … geven om beurt en aan de hand van eigen foto’s en tekstjes een inkijk in wat voor hen een werkdag in het Rijksarchief inhoudt. Aan jou het woord/beeld, Michaël!

Het fotodagboek van Michaël Iwanyk, leeszaalverantwoordelijke en hulpboekhouder in het Rijksarchief te Saint-Hubert

De familienaam van Michaël Iwanyk is van Oost-Europese origine (alleen werden de I en de Y in de loop der tijd van plaats verwisseld), maar hij is geboren en getogen in Saint-Hubert. Vandaag woont hij een eindje verderop, aan de rand van het Ardens massief, maar de familiewortels van Michaël gaan vele generaties terug tot Saint-Hubert. Hij blijft zich met de stad verbonden voelen. 

Michaël werkte  van 1993 tot 1999 bij de Tonnellerie mécanique Ardennaise (Tomega) in Arville, een producent van huishoudelijke karnmachines, voor hij in 1999 bij het Rijksarchief aan de slag ging.

Intussen is Michaël al bijna tien jaar leeszaalverantwoordelijke in het Rijksarchief te Saint-Hubert en dus hét aanspreekpunt voor de lezers. Hij is ook achter de schermen actief als hulpboekhouder en als invoerder van gegevens in het archiefbeheersysteem van het Rijksarchief. De expertise die hij opbouwde als vrijwilliger bij de brandweer van Saint-Hubert zet hij in om de veiligheid van het personeel, het gebouw en de collecties van het Rijksarchief te Saint-Hubert te optimaliseren.

   
   

Deze pagina delen:
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement