Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Agenda

Kleine letters  Normale letters  Grote letters
Lopend
Van 4 september 2019 tot 31 oktober 2019

De tentoonstelling “Namur libérée 1944-1945”, een organisatie van de Archives Photographiques Namuroises en het Rijksarchief te Namen toont onuitgegeven foto’s uit de periode 1944-1945, voornamelijk van de hand van de Naamse beroepsfotograaf Louis-Robert Pennart. Tijdens de bevrijding van Namen door de Amerikaanse troepen en de periode die daarop volgde, maakte de fotograaf zowel sfeerbeelden, snapshots als geposeerde foto’s die focussen op “de mensen”: militairen, verzetslui, burgers, ... De tentoonstelling voert je terug in de tijd en laat je aan de hand van sprekende beelden een aantal sterke momenten herbeleven uit de geschiedenis van Namen!

Van 4 oktober 2019 tot 5 januari 2020

Op basis van het boek van Laurence Druez, Chaque maison a son histoire (Namen, 2016), wil deze tentoonstelling de bezoeker laten kennismaken met de verschillende bronnen waarmee diverse aspecten van de geschiedenis van een privévastgoed kunnen worden achterhaald: het ontwerp, de omgeving, de bestemming en de achtereenvolgende bewoners ervan. Het Rijksarchief te Aarlen, de stad Aarlen en het Musée Gaspar nodigen je uit om op ontdekkingstocht te gaan in rijke en zeer verscheiden archiefstukken: ze zijn zowel tekstueel als figuratief, bekend en minder bekend en sommige vallen zelfs op door hun esthetische kwaliteiten.   

Van 15 oktober 2019 tot 2 februari 2020

Van 15 oktober 2019 tot 2 februari 2020 organiseert het Rijksarchief te Luik in de “Schatkamer van Luik” (Trésor de Liège) een tentoonstelling over het gerestaureerde archief van het Rijkskamergerecht (1495-1806). De tentoonstelling en een studiedag op 21 oktober 2019 vormen het orgelpunt van een vruchtbaar project dat je laat kennismaken met uniek Belgisch erfgoed.  

Deze pagina delen:
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement