Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Agenda

Kleine letters  Normale letters  Grote letters
Lopend
25 april 2019

Donderdag 25 april 2019 om 20.00u geeft Michel Trigalet, diensthoofd van het Rijksarchief te Aarlen, in Athus (Aubange) een lezing over de afbakening en het beheer van politieke en bestuurlijke grenzen, en de archiefbronnen in Luxemburg die hierover informatie bieden. Aan de hand van talrijke reproducties van oude kaarten zal hij het hebben over grensverschuivingen, zowel met de buurlanden als binnen de provincie zelf. Vrije toegang.

april 2019
28 april 2019

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19e editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen. Enkele Rijksarchieven in Vlaanderen geven al prijs wat ze voor jou in petto hebben op Erfgoeddag. Save the date!

mei 2019
27 mei 2019

Save the date! Op maandag 27 mei 2019 wordt in de gasthuiskapel in Vilvoorde de inventaris van het oud stadsarchief van Vilvoorde voorgesteld: een uitgebreid archiefbestand (circa 50m), bewaard in het Rijksarchief te Leuven en geïnventariseerd door Willy Stevens, met medewerking van Valerie Vrancken. De stukken die erin beschreven worden, geven een unieke kijk op de instellingen van en het leven in Vilvoorde vóór de Franse Revolutie.

Deze pagina delen:
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement