Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Agenda

Kleine letters  Normale letters  Grote letters
september 2019
3 september 2019

In het kader van TEMAS, een BRAIN-project van het Belgisch Federaal Wetenschapsbeleid, organiseren het Rijksarchief en de onderzoeksgroep Nieuwe Tijd van de KU Leuven op dinsdag 3 september 2019 een workshop over vroegmoderne familiearchieven in het statige Arenbergkasteel te Heverlee. Archivarissen en onderzoekers zullen tijdens deze workshop stilstaan bij de totstandkoming, functie en evolutie van belangrijke vroegmoderne documenttypes in familiearchieven. Hoe staan livres de raison, huishoudjournalen, wapenboeken, dagboeken en andere bronnen in relatie tot de handelingen, activiteiten en sociale status van de families die ze vormden? Welke incentives en noden vormden de aanleiding voor de ontwikkeling van nieuwe documenttypes? De workshop wordt ingeleid met een keynote van em. prof. dr. Eric Ketelaar (Universiteit van Amsterdam).

oktober 2019
Van 15 oktober 2019 tot 2 februari 2020

De restauratie van de procesdossiers van het Rijkskamergerecht van Wetzlar gaf in februari 2019 aanleiding tot de publicatie van het boek "Trésors de procédure". In oktober 2019 zal het Rijksarchief te Luik over dit onderwerp een tentoonstelling houden.  

18 oktober 2019

Op vrijdag 18 oktober 2019 nemen het Rijksarchief en de KBR je mee op sleeptouw in de complexe wereld van de webarchivering tijdens het colloquium ‘Saving the web: the promise of a Belgian web archive’.

21 oktober 2019

De restauratie van de procesdossiers van het Rijkskamergerecht van Wetzlar gaf in februari 2019 aanleiding tot de publicatie van het boek "Trésors de procédure". Op 21 oktober 2019 organiseert het Rijksarchief te Luik in de Schatkamer van de Kathedraal een studiedag over dit onderwerp.

Deze pagina delen:
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement