Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Zoeken naar personen

Kleine letters  Normale letters  Grote letters

Bent u op zoek naar informatie over uw voorouders? Neem dan eens een kijkje in onze databank Zoeken naar personen, een handig hulpmiddel bij genealogisch onderzoek.

De databank Zoeken naar personen vormt het resultaat van decennialang (vrijwilligers)werk. Duizenden bladzijden archiefdocumenten zoals geboorte-, doop-, huwelijks- en overlijdensakten werden/worden op systematische wijze geanalyseerd en beschreven. In de eerste plaats werden/worden namen genoteerd, maar voor zover beschikbaar ook andere gegevens zoals geboortedatum, geboorteplaats, ... De databank geeft toegang tot deze gegevens, maar – op enkele uitzonderingen na – niet tot de akten zelf.

De databank Zoeken naar personen bevat meer dan 32 miljoen namen. Regelmatig worden updates uitgevoerd, die u kan opvolgen via de Historiek-pagina van de zoekrobot. Het aanbod breidt dus beetje bij beetje uit.

Hoe concreet op zoek gaan in deze databank? Lees eerst de handleiding, neem een kijkje bij de veel gestelde vragen of bekijk het instructiefilmpje over de zoekrobotten van het Rijksarchief.

Deze pagina delen:
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement