Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Ieder huis heeft zijn geschiedenis

Texte petit  Texte normal  Texte grand
Van 14/12/2016 tot 18/03/2017Archéoforum (onder de Place Saint-Lambert), LuikOpeningsuren:

Van woensdag 14 december 2016 tot zaterdag 18 maart 2017:
- open van dinsdag tot zaterdag, van 10u tot 17u
- gesloten op zondag (behalve op zondag 5 februari en zondag 5 maart 2017), maandag en wettelijke feestdagen

Tarieven: Contact : infoarcheo@idpw.be - achives.liege@arch.be - 04 250 93 70

De tentoonstelling Chaque maison a son histoire is gebaseerd op het gelijknamig boek van Laurence Druez, werkleidster bij het Rijksarchief te Luik. Zowel boek als tentoonstelling geven duiding bij het bronnenmateriaal waarmee diverse aspecten van de geschiedenis van privévastgoed kunnen worden gereconstrueerd, zoals het ontwerp, de omgeving en de opeenvolgende bestemmingen en bewoners ervan. Het onderzoek heeft zich daarbij gefocust op het Luikse.

De documenten komen uit de collecties van het Algemeen Rijksarchief, de Rijksarchieven te Brussel, Luik en Namen, van de Groupe d'Ateliers de Recherche van het hoger instituut Sint-Lucas te Luik, van het stadsarchief van Luik, van het archief-en documentatiecentrum van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen, van het documentatiecentrum van het Musée de la Vie wallonne en uit de privécollectie van de familie Rassenfosse.

De tentoonstelling is een initiatief van Archéoforum de Liège, in partnerschap met het Rijksarchief te Luik en de vzw Celida (Centre liégeois de Documentation archivistique). De expo toont de rijkdom en verscheidenheid van bekend en minder bekend tekst- en beeldmateriaal, dat vaak zelfs esthetische waarde heeft.

Het boek is tevens de catalogus van de tentoonstelling.

De geschiedenis van uw huis schrijven? Een nieuwe bronnengids over privévastgoed

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement