Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Bronnengids Hasselt tijdens de Tweede Wereldoorlog

Texte petit  Texte normal  Texte grand
27/09/2019 - Publicaties - Algemeen Rijksarchief

Met een publicatie in 2018 over Armand Ghiot, krijgsgevangene in Stalag IIB, werd het startschot gegeven van onze reeks Studies over de Tweede Wereldoorlog. De Bronnengids Hasselt tijdens de Tweede Wereldoorlog, een samenwerking met Geheugen Collectief en de Stad Hasselt (Stadsmus), is de tweede uitgave in deze reeks.

Het onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog in Hasselt is nog lang niet afgerond. Veel bronnen liggen nog ergens te wachten om onderzocht te worden. Nochtans dragen al die – nog te ontdekken – verhalen en feiten bij aan het vervolledigen van de puzzel.

Deze bronnengids is een stimulans om op zoek te gaan naar die verhalen en feiten. Het is in de eerste plaats een werkinstrument voor alle geïnteresseerden die een stukje van de puzzel onder de loep willen nemen.

Geheugen Collectief stelde deze bronnengids, op vraag van Het Stadsmus (stadsmuseum Hasselt), samen. Het Rijksarchief zorgde voor de uitgave, in de reeks Studies over de Tweede Wereldoorlog.

Praktisch

De bronnengids is voor € 9,00 te koop in de archiefwinkel van het Algemeen Rijksarchief en in het Rijksarchief te Hasselt of kan besteld worden via publicat@arch.be of via Bol.com.

  • Geheugen Collectief, Bronnengids Hasselt tijdens de Tweede Wereldoorlog, reeks Studies over de Tweede Wereldoorlog vol. 2, Publ. 6007, Algemeen Rijksarchief, Brussel, 2019, € 9,00 (+ eventuele verzendingskosten).
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement