Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Archief van een biograaf van de koninklijke familie geïnventariseerd

Texte petit  Texte normal  Texte grand
05/12/2016 - Inventarisatie - Publicaties - Algemeen Rijksarchief

Tot aan zijn dood in 1965 was auteur Louis Wilmet een van de belangrijkste biografen van de Belgische koninklijke familie. Tijdens het interbellum schreef hij talrijke biografieën over de Belgische koningen en prinsen. Aan het eind van zijn leven sprak hij de wens uit dat de manuscripten die hij niet meer kon uitgeven, zouden worden geschonken aan het Rijksarchief. Vandaag zijn die geschriften ontsloten.

Louis Wilmet had nauwe banden met verschillende leden van de koninklijke familie. Ze gaven hem toegang tot ongekende archiefstukken en herlazen en verbeterden soms de teksten die hij hen voorlegde. Zijn teksten – die onder andere door de zussen van Koning Albert van notities werden voorzien – hebben dus onmiskenbaar een unieke waarde.

De manuscripten en het archief over de acties van Louis Wilmet tijdens Wereldoorlog II zijn vanaf nu ontsloten voor onderzoek.

De inventaris

De inventaris is te koop in de archiefwinkel van het Algemeen Rijksarchief of via publicat@arch.be. Hij kan ook gratis worden gedownload via de webshop.

LIÉNART Joffrey, Inventaire des papiers Louis Wilmet (1897-1965), reeks Inventarissen Algemeen Rijksarchief nr. 614, publ. nr. 5664, Algemeen Rijksarchief, Brussel, 2016, € 4,00 (+ eventuele verzendingskosten).

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement