Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

In memoriam Jean-Christian Servais (1938-2015)

Texte petit  Texte normal  Texte grand
02/04/2015 - Divers - Rijksarchief te Bergen - Rijksarchief te Louvain-la-Neuve - Rijksarchief te Brussel

Op 11 maart 2015 overleed Jean-Christian Servais. Hij was meer dan tien jaar lang een trouwe vrijwilliger van het Rijksarchief te Brussel, waar hij onder meer ruim 11.700 namen invoerde in de zoekrobot Zoeken naar personen.

Jean-Christian heeft veel gedaan voor het Rijksarchief. Gedurende lange tijd heeft hij gewerkt aan het invoeren in een databank van uittreksels van overlijdensberichten van soldaten van Napoleon, die in het buitenland zijn gestorven. Hij begon aan de overlijdensberichten van soldaten afkomstig uit het Dijledepartement (vergelijkbaar met de oude provincie Brabant). Daarna deed hij hetzelfde voor de soldaten afkomstig uit het departement van Jemappes (vergelijkbaar met de huidige provincie Henegouwen). Deze twee projecten zijn online raadpleegbaar via de zoekrobot Zoeken naar personen van het Rijksarchief.

Jean-Christian was bezig met het invoeren van de overlijdens van soldaten van Napoleon uit het Ourthedepartement (de huidige provincie Luik), maar dat heeft hij jammer genoeg niet kunnen afwerken. Naast deze inventarisatieprojecten heeft hij tientallen beginners in de genealogie op weg geholpen in onze leeszaal.

We zijn getroffen door zijn overlijden, en we zullen Jean-Christian herinneren als een zeer vriendelijke, humoristische, intelligente, nieuwsgierige man, met veel cultuur en een grote passie voor geschiedenis en genealogie. We bieden zijn familie ons diepste medeleven aan.

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement