Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Het protestantisme in Bergen en de Borinage en zijn tempels

Een kijk op de identiteit van een complexe religieuze minderheid

Texte petit  Texte normal  Texte grand
03/03/2018Zaal Saint-Georges - Grote Markt - 7000 Bergen

Zaterdag 3 maart 2018 om 13.30u.

Tarieven: Gratis toegangContact : laurence.druez@arch.be - 04 229 74 97

Op zaterdag 3 maart 2018 om 13.30u geeft Laurence Druez, doctor in de geschiedenis aan de universiteit van Luik en werkleidster bij het Rijksarchief te Luik in zaal Saint-Georges in Bergen een lezing over het protestantisme in Bergen en de Borinage als een complexe religieuze minderheid.

Laurence Druez is medeauteur van een rijkelijk geïllustreerd boek over het protestants erfgoed in Wallonië. Momenteel werkt ze aan een inventaris van het archief van de protestantse kerk van Dour dat in augustus 2017 werd overgebracht naar het Rijksarchief te Bergen.  

De lezing wordt georganiseerd naar aanleiding van de Henegouwse boekenbeurs Hai’nos livres, die op zaterdag 3 en zondag 4 maart plaatsvindt in zaal Saint-Georges in Bergen. Laurence Druez zal er tijdens die twee dagen van 12.45 u tot 18 u aanwezig zijn om haar boek te signeren over het protestants erfgoed in Wallonië.

Het boek over het protestants erfgoed in Wallonië is het resultaat van een partnerschap tussen het Algemeen Rijksarchief en het Waals Erfgoedinstituut. Het boek is te koop op de boekenbeurs Hai’nos livres. Het is eveneens verkrijgbaar voor € 30,00 in de archiefwinkel van het Algemeen Rijksarchief, in de leeszalen van de Rijksarchieven in Wallonië, via publicat@arch.be, via Amazon of in de betere boekhandel.

Leestips

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement