Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

EUROSEAL. Reflections on sigillographic databases in Europe

Internationaal colloquium

Texte petit  Texte normal  Texte grand
Van 19/05/2022 tot 20/05/2022Algemeen Rijksarchief: Ruisbroekstraat 8, 1000 BrusselOpeningsuren:

Van 9.00u tot 16.30u.

Tarieven: Gratis toegangContact : euroseal@arch.be -

Het netwerkproject Euroseal heeft een tweeledige ambitie: het opzetten en versterken van een netwerk van onderzoekers in sigillografie en, vooral, de realisatie van een online platform dat toegang geeft tot sigillografische bronnen uit verschillende landen. Het afsluitend colloquium van Euroseal moest al enkele keren uitgesteld worden omwille van de Covid-pandemie, maar eindelijk is het dan toch zover: afspraak op 19 en 20 mei 2022 in het Algemeen Rijksarchief in Brussel!

In 2018 gaf Belspo (het Federaal Wetenschapsbeleid van België) het startschot voor de financiering van een internationaal netwerkproject over sigillografie, Euroseal gedoopt. Drie partners namen het voortouw: Rosário Morujão (Universidade de Coimbra, Portugal), Laurent Hablot (École Pratique des Hautes Études, Frankrijk) en Marc Libert (Algemeen Rijksarchief, België).

Euroseal heeft een tweeledige ambitie: het opzetten en versterken van een netwerk van onderzoekers in sigillografie en, vooral, de realisatie van een online platform dat toegang geeft tot sigillografische bronnen uit verschillende landen.

De Covid-19 pandemie doorkruiste de oorspronkelijke planning van het Euroseal-project, dat in december 2020 zou worden afgesloten met de organisatie van een internationaal colloquium rond beheer en ontwikkeling van sigillografische databanken. Een in december 2020 door John McEwan (Saint Louis University) georganiseerde webinar waarin dezelfde ideeën centraal stonden, toonde aan hoe relevant een dergelijke reflectie is, en hoezeer zij de kern vormt van de huidige beschouwingen van sigillografen.

Op donderdag 19 en vrijdag 20 mei 2022 sluit Euroseal alsnog af met het internationaal colloquium Euroseal. Reflections on sigillographic databases in Europe!

Meld je aan

  • Deelname is gratis, inclusief lunch, maar aanmelding is verplicht. Geef ons een seintje per e-mail tegen ten laatste maandag 16 mei 2022.
  • Voor wie graag de presentaties wil volgen, maar zich niet kan verplaatsen, is er een live stream voorzien. Stuur ons een e-mail, eveneens tegen 16 mei, en wij bezorgen je de link om online deel te nemen.
Te downloaden
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement