Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Genealogiebeurs in Doornik

Texte petit  Texte normal  Texte grand
Van 13/04/2019 tot 14/04/2019Tarieven: Gratis toegangContact : archives.tournai@arch.be - 069 22 53 76

Het Rijksarchief te Doornik, de genealogische vereniging van Belgisch Henegouwen (afdeling Doornik) en het genootschap Geneanouzeaut organiseren op 13 en 14 april 2019 een genealogiebeurs. Het thema dit jaar? Brouwerijen en brouwers.  

De beurs is een uitstekende gelegenheid voor genealogische en heemkundige verenigingen en kringen om hun knowhow en hun recente werkstukken en publicaties kenbaar te maken.  

De beurs staat open voor alle debutanten die hun stamboom willen opmaken. Doorwinterde genealogen zullen ter plaatse antwoorden vinden op gerichte vragen en hulp krijgen om vastgelopen onderzoek weer op de rails te zetten.  

Dit jaar is het kernthema “Brouwers en brouwerijen, en ondernemersfamilies in het algemeen. Op de beurs is ook een bierviltjestentoonstelling te zien en er zal officieel een historische studie worden voorgesteld over de Doornikse brouwerijen in de 19e eeuw (1830-1914).

Een greep uit de exposanten: het Rijksarchief te Doornik, de Association Généalogique du Hainaut Belge (A.G.H.B.) (afdelingen Tournai-Wallonie PicardeMons-Borinage-CentreCommission Histoire des Familles de Charleroi), het Groupement Généalogique de la Région du Nord (G.G.R.N.), het Centre d’Études Généalogiques du Douaisis (C.E.G.D.),de Association Généalogique Flandre Hainaut (A.G.F.H.),  de Association Généalo 59-62-02-Belgique, Généalogie Association Gravelines, Géné Flandres, Genea’Hem, Le Fil d’Ariane, Généalogie Aisne , de Cercle Généalogique de la Vallée du Loing (Seine-et-Marne), Aprogemere (Association pour la PROmotion de la GEnéalogie et la MEmoire REgionale (Cantal)), Généalogie en Corrèze, Robert Philippo de PhilGene Pays-Bas, Généalogie en Pologne (Philippe Christol, beroepsgenealoog) en Généalogie en Allemagne (Isabel Canry, beroepsgenealoog) Liliane Hierro, beroepsgenealoge, Marie Cappart, beroepsgenealoge, Baptiste Etienne et Jean-François Viel, paleografen, Hervé Lépée, auteur van “Histoires et Familles du Nord”, Marcel Bernard, auteur van de collectie “extra-muros “, Ligne 4 (Cercle d’histoire locale de Blandain, Froyennes, Hertain, Lamain, Marquain et Orcq), de Société Royale d’Histoire et d’Archélogie de Tournai (S.R.H.A.T.), Origines (Bergen) en Familiekunde Leie.

Inkom is gratis.

Lees meer

www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement