Rijksarchief in België

Ons collectief geheugen !

FR | NL | DE | EN
Menu

Erfgoeddag in het Rijksarchief te Kortrijk

De keuze van… Een verrassende kijk op de collectie van het Rijksarchief

Texte petit  Texte normal  Texte grand
22/04/2018Rijksarchief te Kortrijk: G. Gezellestraat 1, 8500 KortrijkOpeningsuren:

Doorlopend geopend van 10.00u tot 18.00u.

Tarieven: Gratis toegangContact : rijksarchief.kortrijk@arch.be - +32 (0)56 21 32 68

Bij een klassieke archieftentoonstelling is de archivaris aan het woord. Voor Erfgoeddag keren we de rollen om. Welke archiefstukken hebben voor de gebruikers en partners van het Rijksarchief te Kortrijk een bijzondere betekenis? We lieten hen graven in de collectie en zetten voor één dag hun favoriete archiefstukken in de kijker.

Archivarissen sluiten zich niet op in hun collectie. Coachen van gemotiveerde vrijwilligers; genealogen, heemkundigen, studenten en onderzoekers op weg helpen bij hun onderzoek; archiefstukken selecteren die toe zijn aan restauratie; archiefvormers adviseren over bewaring;  overdrachten van archief begeleiden; rondleidingen geven en tentoonstellingen voorbereiden… Het hoort er allemaal bij!

En net om onze bezoekers en partners in the picture te zetten, laten we hen hun favoriete archiefstuk kiezen. Het resultaat is een verrassende en eigenzinnige expo in het kader van Erfgoeddag op zondag 22 april 2018, gratis te bezoeken van 10.00u tot 18.00u. En opnieuw kan er gekozen worden: welk archiefstuk krijgt jullie stem?

Proef tijdens je bezoek ook zeker van de ‘17e-eeuwse’ gebakjes, gebaseerd op recepten uit een kookboek dat wordt bewaard in het Rijksarchief te Kortrijk.

En tot slot kan je tijdens je bezoek aan het Rijksarchief ook kennismaken met het aanbod van de Kortrijkse stadsbibliotheek, die tijdens Erfgoeddag een boekenstand heeft in de inkomhal van het Rijksarchief te Kortrijk. De stadsbib verkoopt er De Kortrijkse Reeks: een verzameling van gedrukte en audiovisuele werken die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben, en die regelmatig nieuwe aanvullingen krijgt. Op Erfgoeddag biedt de Kortrijkse stadsbibliotheek dubbels uit deze collectie te koop aan.

 

Deze tentoonstelling delen:
www.belspo.be www.belgium.be e-Procurement